Hengsten

Stal Tongerenhof houdt zich bezig met het fokken, opfokken en opleiden van New Forest Pony’s en het ter dekking stellen van hengsten. De hengsten zijn allemaal goedgekeurd en myotonie vrij.

Tongerenhof Topas

Tongerenhof Topas

Tongerenhof Topas met Inge van Meerwijk (ZZ-Zwaar)

Tongerenhof Topas (Valentino x Brummershoeve Denny Danny) is geboren in 1996 en 1.48 meter hoog. De moeder van deze Prestatiepony is meervoudig kampioen Tongerenhof Flower (stermerrie, kroonmerrie, preferentie- en prestatiefokmerrie). Als veulen werd Topas al kampioen op de keuring. Topas is de eerste New Forest Pony in Nederland die ZZ-Zwaar loopt. Inge van Meerwijk zou met hem de overstap gaan maken naar de Prix St. George, maar zij raakte helaas uitgeschakeld door een ongeluk. In 2013 is Topas daarom voor het eerst ter dekking gesteld. Met als resultaat dat in de zomer van 2014 zijn eerste veulen is geboren. Een veulen met heel veel beweging. Topas is een allround sportpony: hij springt ook graag en houdt van een buitenrit.

Dekgeld
€ 350,-

Tongerenhof Peridoot

Tongerenhof Peridoot

Tongerenhof Peridoot

Prestatiedekhengst Tongerenhof Peridoot heeft een eerste premie op zijn afstammelingen. Hij is een zoon van de Engelse tophengst Wayland Cranberry. Peridoot is in 2002 geboren, 1.48 meter hoog en bruin van kleur. Peridoots moeder is Tongerenhof Flower (Brummershoeve Denny Danny x Duke’s Forest Oberen) die zowel het Jeugdkampioenschap als het algemene Kampioenschap van Nederland op haar naam heeft staan. Flower is stermerrie, kroonmerrie, preferentie- en prestatiefokmerrie; zij is de moeder van diverse geplaatste hengsten en sterruinen. Tongerenhof Peridoot is door Inge van Meerwijk op Z1-niveau uitgebracht tussen de paarden. Hij is vader van inmiddels drie goedgekeurde zonen en diverse ster- en kroonmerries. Hij is een bewezen bewegingsvererver en geeft fijne sportpony’s.

Dekgeld 
€ 400,-

Tongerenhof Osmium

De galop van Tongerenhof Osmium (Tongerenhof Peridoot x Valentino) is beoordeeld met een 9

De galop van Osmium is beoordeeld met een 9, zijn draf kreeg een 8.

Tongerenhof Osmium is geboren in 2008 en 1.47 meter hoog. Hij werd als 4-jarige L2-reserve kringkampioen. Op het Nederlands Kampioenschap werd hij vervolgens vijfde. Als 4-jarige won hij de selectie van de KNHS Divozacup en werd vervolgens vierde van Nederland. Als 6-jarige wist hij wederom een voorselectie te winnen en haalde ook de finale van de KNHS Divozacup. Hij werd beoordeeld met een 9 voor zijn galop en een 8 voor zijn stap. Tongerenhof Osmium heeft een superinstelling. In 2014 is hij Z1 gestart met Floor Vork. Hij heeft veel oog voor de sprong. En hij fokt prachtige veulens met sprekende hoofden en veel beweging.

Dekgeld
€ 350,-

Kulberg’s Timor

Kulberg's Timor

Kulberg’s Timor

Kulberg’s Timor is geboren in 2010 en goedgekeurd in Nederland. Hij is een fantastische beweger. Zijn eerste veulens zijn inmiddels geboren en zien er goed uit. Timor heeft als 4-jarige ook deelgenomen aan de KNHS Divozacup en haalde de finale waar hij op een goede 10e plaats eindigde. Timor is in 2014 gestart door amazone Inge van Meerwijk gestart in de dressuur klasse L2 tussen de paarden. Zijn debuut was erg succesvol. Hij won de klasse met maar liefst 207 punten. In 2016 heeft Kulberg’s Timor de KNHS Divozacup gelopen. Met slechts een selectiewedstrijd wist hij zich direct voor de finale te plaatsen. In de finale werd hij met jeugdamazone Zoë Niessen uiteindelijk 6e. In november 2016 is Kulberg’s Timor gestart in de klasse Z1 tussen de paarden met een geweldig resultaat: een dikke winstpunst en een tweede plaats.

Dekgeld
€ 350,-

Tongerenhof Aramis

Tongerenhof Aramis

Tongerenhof Aramis is onze jongste goedgekeurde hengst. Hij is een zoon van Wayland Logenberry uit ster- en voorlopig kroonmerrie Tongerenhof Pareltje (Valentino x Duke’s Forest Oberon) en 1.46 meter groot. Ook Tongerenhof Aramis heeft de KNHS Divozacup gelopen. Hij wist in de finale een fantastische 5e plaats te bereiken. Op dit moment loopt Aramis M2 dressuur met zijn nieuwe amazone Nicole Kimenai en doet dit zeer succesvol.

Dekgeld
€ 350,-

 

Top