Hengsten

Stal Tongerenhof houdt zich bezig met het fokken, opfokken en opleiden van New Forest Pony’s en het ter dekking stellen van hengsten. De hengsten zijn allemaal goedgekeurd en myotonie vrij. 

Op deze pagina vind je informatie over: Tongerenhof Burberry, Tongerenhof Creator, Tongerenhof Topas, Tongerenhof Peridoot, Kulberg’s Timor en Inferno. 

Tongerenhof Burberry

Tongerenhof Burberry

Tongerenhof Burberry Is een mooie complete hengst met een stokmaat van 1.47 (geboren 2017) van Kulberg’s Timor x Valentino. Hij is een allround kinderpony die uitblinkt in zijn rijdbaarheid en werkwilligheid.

Zijn moeder, de voorlopig kroon en preferent prestatie elite merrie Sulaatiks Ginger Ale (vader Valentino), heeft al vele mooie talentvolle nakomelingen voortgebracht, die het goed doen in de sport. Bij Burberry zien wij het talent en het karakter van zijn moeder en vader gecombineerd. Hij laat zowel veel vermogen op de sprong zien alsmede veel oprichting in de beweging.

15 januari 2023 Tongerenhof Burberry Z1 geklasseerd!

Burberry laat ook in de sport zijn grote hart en talent zien. Hij is inmiddels Z1 geklasseerd tussen de paarden en we zijn erg benieuwd wat de toekomst nog gaat brengen.

Tongerenhof Burberry - M2 geklasseerd!
29 juli 2022 – Tongerenhof Burberry is M2 geklasseerd!

Burberry is een echte charmeur. Hij weet iedereen voor zich in te nemen met zijn zachtaardige karakter en charismatische uitstraling. Kortom een goede allrounder met uitmuntend karakter!

Dekgeld
€ 400,- (excl. BTW en stamboekkosten).

Tongerenhof Creator

Predikaatrijke stam met veel sportieve resultaten.

Tongerenhof Creator (1.48 cm) is de goedgekeurde zoon van The Mickle’s Moxie uit de elite merrie Tongerenhof Pareltje (v. Valentino). Creator is een half broer van de goedgekeurde hengsten Tongerenhof Osmium, Tongerenhof Aramis en de bij het BRP goedgekeurde hengst Tongerenhof Cullinan.

Deze in 2020 geboren hengst is een imposante verschijning met ruime gangen en een uitzonderlijk lief karakter. Bij het springen laat hij een mooie sprong zien. Creator is een veelzijdige pony met een goede instelling en veel vermogen.

Hij komt uit een predikaatrijke stam met veel sportieve resultaten. We hebben derhalve ook hoge verwachtingen van deze hengst voor de toekomst.

Dekgeld
€ 400,- (excl. BTW en stamboekkosten).

Anjershof Shadok

Dit jaar staat ook ter dekking bij Stal Tongerenhof de Welsh Pony Hengst Anjershof Shadok. Hij is geboren in 2016 en heeft een stokmaat van 1.48 m. Hij is een zoon van de hengst Jonkers’Jayden x Kielshoop Honey Mill x Anjershof Rocky.

Shadok beschikt over 3 zeer goede basisgangen en heeft een luxe model met veel uitstraling. Hij heeft daarnaast ook goede springkwaliteiten en een zeer vriendelijk karakter.

Shadok komt uit een bewezen sportstam. Zijn moeder de Kroonmerrie Anjershof Joanne heeft een IBOB van 92,5 AA. Uit deze stam komen meerdere Z dressuurpony’s en de FEI pony’s Anjershof Harmony, Anjershof Chico en Anjershof Memorie.

Van zijn eerste jaargang veulens is dit jaar 1 zoon aangewezen bij het Welsh stamboek (Amalia’s Shadow) en 1 zoon aangewezen bij het New Forest Stamboek (Pursuit of Perfection NFX).

Dekgeld
€ 450,- (excl. BTW en stamboekkosten).

Tongerenhof Topas

Tongerenhof Topas

Tongerenhof Topas (Valentino x Brummershoeve Denny Danny) is geboren in 1996 en 1.48 meter hoog. De moeder van deze Prestatiepony is meervoudig kampioen Tongerenhof Flower (stermerrie, kroonmerrie, preferentie- en prestatiefokmerrie). Als veulen werd Topas al kampioen op de keuring. Topas is de eerste New Forest Pony in Nederland die ZZ-Zwaar loopt. Inge van Meerwijk zou met hem de overstap gaan maken naar de Prix St. George, maar zij raakte helaas uitgeschakeld door een ongeluk. In 2013 is Topas daarom voor het eerst ter dekking gesteld. Met als resultaat dat in de zomer van 2014 zijn eerste veulen is geboren. Een veulen met heel veel beweging. Topas is een allround sportpony: hij springt ook graag en houdt van een buitenrit.

Dekgeld
€ 400,- (excl. BTW en stamboekkosten).

Tongerenhof Peridoot

Tongerenhof Peridoot

Keur prestatiedekhengst Tongerenhof Peridoot heeft een eerste premie op zijn afstammelingen. Hij is een zoon van de Engelse tophengst Wayland Cranberry. Peridoot is in 2002 geboren, 1.48 meter hoog en bruin van kleur. Peridoots moeder is Tongerenhof Flower (Brummershoeve Denny Danny x Duke’s Forest Oberen) die zowel het Jeugdkampioenschap als het algemene Kampioenschap van Nederland op haar naam heeft staan. Flower is stermerrie, kroonmerrie, preferentie- en prestatiefokmerrie; zij is de moeder van diverse geplaatste hengsten en sterruinen. Tongerenhof Peridoot is door Inge van Meerwijk op Z1-niveau uitgebracht tussen de paarden. Hij is vader van inmiddels drie goedgekeurde zonen en diverse ster- en kroonmerries. Hij is een bewezen bewegingsvererver en geeft fijne sportpony’s.

Dekgeld 
€ 450,- (excl. BTW en stamboekkosten).

Kulberg’s Timor

Kulberg’s Timor is geboren in 2010 en goedgekeurd in Nederland. Hij is een fantastische beweger. Zijn eerste veulens zijn inmiddels geboren en zien er goed uit. Timor heeft als 4-jarige ook deelgenomen aan de KNHS Divozacup en haalde de finale waar hij op een goede 10e plaats eindigde. Timor is in 2014 gestart door amazone Inge van Meerwijk gestart in de dressuur klasse L2 tussen de paarden. Zijn debuut was erg succesvol. Hij won de klasse met maar liefst 207 punten. In 2016 heeft Kulberg’s Timor de KNHS Divozacup gelopen. Met slechts een selectiewedstrijd wist hij zich direct voor de finale te plaatsen. In de finale werd hij met jeugdamazone Zoë Niessen uiteindelijk 6e. In november 2016 is Kulberg’s Timor gestart in de klasse Z1 tussen de paarden met een geweldig resultaat: een dikke winstpunst en een tweede plaats.

Dekgeld
€ 400,- (excl. BTW en stamboekkosten).

Inferno

Inferno is geboren in 2015 en komt uit de eerste jaargang van zijn vader Havehoeve’s Floris.
Havehoeve’s Floris werd bij zijn goedkeuring omschreven als een dressuurbelofte!
Van moeders kant stamt Inferno af van de Ster Preferente Brummerhoeve’s Boss dochter Nathalie. Brummerhoeve’s Boss zelf liep internationaal dressuur en bracht vele goede nakomelingen.
De 1.47 meter grote Inferno werd tijdens de Centrale Hengstenkeuring omschreven als een van de meest spectaculair bewegende hengsten, bovendien beschikt hij over een galop met zeer veel balans en ruimte!
Kortom een belofte voor de toekomst, die ook nog eens beschikt over een uitmuntend karakter!

Dekgeld

€ 450,- (excl. BTW en stamboekkosten).

Voor vragen en overige informatie, neem contact op met Rolf van Meerwijk bel 06-51291370 of klik hier voor de contact informatie

For information please contact Rolf van Meerwijk by phone: +31 (0)6-51291370.